26. heinäkuuta 2011

Vaniljainen mansikkapiirakka

Ihanan mehevä ja kuohkea peruspiirakka, joka saa kivaa säväystä vaniljakastikkeesta. Kirsin keittiöstä löytyneen ohjeen mukaan osan mansikoista voisi korvata raparperillä. Kirsin tavoin minäkin käytin piirakkaan pelkkiä mansikoita. Yhtä hyvin piirakan voisi tehdä mistä marjoista tahansa, esimerkiksi mustikka-mansikka-vadelma –yhdistelmä toimisi tässäkin loistavasti! Piirakka on melko makea, joten kirpeätkin marjat kävisivät tähän mukavasti.



1 pellillinen

taikina:

4 kananmunaa
4,5 dl sokeria
150 g voita
0,75 dl kuohukermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

päälle:

2 pss vaniljakastikeaineksia
5 dl rasvatonta maitoa
6 dl mansikkapaloja
2-3 rkl fariinisokeria (tämän joutaa jättää pois, mielestäni piirakka oli melkoisen makea!)

1. Sekoita vaniljakastikeainekset maitoon ja nosta kulho jääkaappiin tekeytymään
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita kananmunavaahtoon kuivat aineet, voisula ja kerma vuorotellen
4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle
5. Kaada taikinan päälle vaniljakastike ja pilko päällimmäiseksi mansikat.
6. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti