23. elokuuta 2011

Maalaismunakas

Takana kaksi työlästä ja kiireistä viikkoa töissä jonka päälle kaksi kiukuttelevaa pientä ihmistä kotona. Sitten yhtäkkiä ihana rauhallinen aamu ilman lapsia ja ilman kiirettä mihinkään. Aikaa jälleen aamiaiselle. Munakasta kehiin!



2-3 annosta

300 g ylikypsää sian palvikylkeä
loraus öljyä
5 kananmunaa
loraus kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
1 iso tomaatti
parmesaania

1. Hienonna palvikylki ja paista se rapeaksi öljyssä pannulla
2. Riko kananmunat kulhoon ja lorauta joukkoon tilkkanen kermaa. Sekoita sen verran että seos on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla
3. Kaada munaseos pannulle kylkipalasten päälle ja pienennä levyn lämpöä. Laita kansi päälle ja anna hyytyä hiljalleen
4. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Kun munakkaan pinta on vielä löysä, lisää päälle tomaattipalat. Raasta päälle reilusti parmesaania
5. Laita kansi takaisin pannun päälle ja jatka munakkaan hauduttamista kunnes se on makusi mukaan sopivan kypsä. Itse tykkään jättää pinnan reilusti valuvaksi (ja siitä syystä munakas ei ollut lautasella kovinkaan kuvattavassa kuosissa!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti