20. elokuuta 2011

Pepperoni-pastasalaatti

Melkein viikko on vierähtänyt edellisestä postauksesta. Olen palannut reilun viiden kotivuoden jälkeen taas työelämään ja melko tehokkaasti on kaikki energia uponnut vilkkaan eskariryhmän luotsaamiseen. Kovinkaan paljoa ei ole työpäivän jälkeen ollut intoa kirjoitella blogitekstejä eikä oikeastaan edes kokkailla mitään kunnollista. Töissä saan nauttia valmiin pöydän antimista lounaalla koulun ruokalassa ja samaa settiä nauttivat pojatkin päiväkodissa. Työ-minä keskittyy syömään lasten kanssa esimerkillisesti lautasmallin mukaisesti, eli paljon kasviksia ja vähemmän höttöhiilareita, koti-minä raapaisee kasaan jotain nopeaa tuudittautuen ajatukseen että yksi kunnollinen ateria sekä äidille että lapsille riittää, illalla voidaan syödä jotain helppoa ja hyvää. Tämä olkoon selitykseksi sille, että hyvin todennäköisesti blogin päivitystahti tulee pysymään jatkossakin hieman hitaampana.

Mutta palataan ajassa taaksepäin joitakin viikkoja ja siinä samalla yritän palauttaa mieleen tämän pastasalaatin sisällön. Siis pastaahan siinä ainakin oli… ja pepperonia… Jokseenkin näin se varmaan meni!



250 g minipennepastaa
150 g pepperonia
1 omena
2 kevätsipulia varsineen
150 g kermajuustoa
2 pientä maustekurkkua
1 paprika

kastike:
1 dl ranskankermaa
2 dl kermaviiliä
1 valkosipulin kynsi raastettuna
2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta
2. Suikaloi pepperoni, kuori ja pilko omena ja sipulit ja kuutioi juusto, maustekurkut ja paprika
3. Sekoita salaatin ainekset sekaisin suuressa kulhossa
4. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin toisessa kulhossa ja sekoita kastike salaatin sekaan. Anna maustua viileässä muutama tunti ennen tarjoamista

2 kommenttia:

  1. Just tein, tarjosin ja kehuja tuli. Unohdin vaan valkosipulin kastikkeesta ja hunajan puutteen takia laitoin Sweet Chili kastiketta. Nam nam.

    VastaaPoista