3. syyskuuta 2011

Herkkutattipasta yksinkertaisimmillaan

No nyt niitä sitten saa! Niitä herkkutatteja! Pariin otteeseen jo aikaisemmin äidin kanssa kävimme katselemassa tatteja viimevuotisella tattikankaalla löytämättä yhden yhtä herkkutattia. Viime viikonloppuna tatteja alkoi olla metsissä kuin sieniä sateella niin Ilomantsin kankailla kuin täällä lähempänäkin. Itse olen ollut sienestämistä ajatellen hieman jumissa kotona poikien kanssa, mutta palvelu on pelannut ja tatit ovat löytäneet luokseni – aivan kotiovelle saakka. Viitisen kiloa tatteja on putsattu, kuutioitu ja viipaloitu. Osa on syöty ja osa on kuivattu. Kesällä ostettu hyötykasvikuivuri on nyt saanut hurista tunti tolkulla säilöen metsän herkkuja talven varalle.

Herkkutatin parhaiksi kavereiksi totesin viime viikonloppuna selkeästi voin, sipulin, mustapippurin ja parmesaanin. Maailman yksinkertaisin ja paras sienipasta ei kaipaa kermaa tai mitään muutakaan ihmeellisyyttä. Vain pikainen paistaminen kuumalla valurautapannulla voita säästelemättä ja herkku on valmis!



nauhapastaa
reilu nokare voita
tattikuutioita
sipulia
mustapippuria
suolaa
parmesaania

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuumenna pannu kuumaksi ja sulata siinä voita. Lisää pannulle tattikuutiot ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet ja sienet ovat saaneet väriä
3. Mausta suolalla ja mustapippurilla
4. Valuta pasta ja annostele lautaselle. Nostele päälle sieniseosta ja raasta päälle reilusti parmesaania. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti