10. syyskuuta 2011

Täytetyt kesäkurpitsat

Kotimaista kesäkurpitsaa saa tällä hetkellä kaupoista ihan mukavasti eikä hintakaan ole paha. Kesäkurpitsa itsessään on melko miedon makuinen kasvis joten mausteinen jauhelihatäyte sopii sen kaveriksi hyvin.



2 kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
(savustettua) paprikajauhetta
2 tomaattia
100 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl mozzarellaraastetta

1. Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pitkittäin. Koverra pehmeä keskusta pois lusikalla. Laita kesäkurpitsanpuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää ne jauhelihan joukkoon. Jatka kypsentämistä kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella
3. Pese ja kuutioi tomaatit ja lisää ne jauhelihan sekaan. Lisää myös tuorejuusto. Sekoittele kunnes tuorejuusto on sulanut
4. Jaa jauhelihaseos kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta
5. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti