15. lokakuuta 2011

Hedelmäinen kookostorttu

Tämän tortun olen leiponut joitakin viikkoja sitten enkä leipomiseen johtaneista tapahtumista tai ajatuksen kulusta osaa sanoa yhtään mitään. Enkä myöskään reseptin alkuperästä. Sen verran voin kertoa että alkuperäisessä ohjeessa torttu oli koristeltu vadelmilla, mutta tähän aikaan vuodesta turvauduin säilöttyihin etelän hetelmiin.

Pohja oli hieman liian kuiva ja jollain tapaa mitäänsanomaton. Suosittelen käyttämään jotain muuta hyväksi havaittua piiraspohjan ohjetta. Täytekiisseli sen sijaan maistui oikein hyvältä. Yhtä aikaa täyteläiseltä kookokselta ja vaniljalta sekä kirpeän kevyeltä limeltä. Täyte saattaisi toimia hyydytettynä suklaisen täytekakun välissä!



pohja:
100 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

kookoskiisseli:
200 g kookoskermaa
1 lime
1 muna
1 rkl maissitärkkelystä
0,75 dl sokeria
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

pinnalle:

hedelmäkuutioita tai marjoja

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos voi-sokeri-muna-vaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm) ja painele valmis taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jähmettymään pakastimeen vartiksi
3. Valmista kiisseli: Pese lime ja raasta kuori talteen. Purista mehu kattilaan. Lisää kattilaan kookoskerma, muna, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita ainekset sekaisin. Kuumenna kiisseliä koko ajan sekoittaen kunnes sakenee. Älä päästä kiehumaan! Jätä kiisseli jäähtymään
4. Pistele torttupohja haarukalla ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja nosta sitten tarjoiluvadille
5. Vaahdota vaniljakastike ja kääntele se varovaisesti jäähtyneen kookoskiisselin joukkoon. Levitä täyte torttupohjalle ja koristele pinta hedelmälohkoilla tai tuoreilla marjoilla. Ripottele pinnalle myös limenkuoriraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti