27. lokakuuta 2011

Lanttumuhennos

Höttöhiilareita ja turhia lisukehiilareita vähennettäessä kasvikset astuvat merkittävään osaan ruokalautasella. Karppaajien peruslisukkeita joihin peruna (ja varsinkin perunamuusi) yleensä vaihdetaan, ovat lanttu ja kukkakaali. Vaikka itsekin pitkän aikaa vähähiilihydraattista ruokavaliota noudatin, olin yllättynyt siitä että blogistani ei löydy lanttumuhennoksen ohjetta. Kuinkas näin on päässyt käymään!? Onneksi tämä puute on helposti korjattu. Helppo lanttumuhennos syntyy helposti alla olevalla ohjeella. Makeaa lanttumuhennosta voi säväyttää kivasti suolaisen kirpakalla aurajuustolla tai parmesaaniraasteella.

Ja sen verran vielä pitää mainita että tuo eilen postattu kakku EI sisällä höttöhiilareita vaan naisihmisen henkiselle hyvinvoinnille ehdottoman tärkeitä erityisiä hiilareita joita saa varsinkin sokerin ja rasvan yhdistelmistä. Muun muassa suklaa ja erilaiset leivonnaiset sisältävät runsain määrin näitä tärkeitä ravintoaineita! (Ihan vaan täsmennykseksi että ei kukaan pääsee ääneen ihmettelemään tätä ehkä valikoivalta vaikuttavaa hiilareiden välttelyä! :D)



600 g lanttua
1 rkl öljyä
1 dl vettä
valkopippuria
muskottipähkinää
persiljaa
rakuunaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

1. Kuori ja kuutioi lanttu. Kuumenna öljy kasarissa ja kypsennä lanttuja viitisen minuuttia. Lisää kasariin vesi ja keitä lantut pehmeiksi. Survo esim. perunansurvimella ja mausta valkopippurilla, muskottipähkinällä ja yrteillä
2. Lisää lanttujen sekaan kerma ja keitä kymmenisen minuuttia kunnes muhennoksen koostumus on sopivan sakea
3. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti