19. lokakuuta 2011

Ratatouille

Ratatouille on perinteinen ranskalainen kasvispata, johon käytetään yleensä ainakin tomaattia, sipulia ja kesäkurpitsaa. Itse käytän ratatouilleen myös paprikaa ja maustan sen valkosipulilla, chilillä ja hunajalla. Ratatouille on helppo ja vaivaton lisuke esimerkiksi pihville tai kalalle mutta se toimii hyvin myös kasvisruokana vaikkapa pastan tai hyvän maalaisleivän kera.



oliiviöljyä
chilirouhetta tai tuoretta chiliä
1 iso valkosipulin kynsi
1 sipuli
1 paprika
1 kesäkurpitsa
2 isoa tomaattia
suolaa
mustapippuria
2 rkl hunajaa

1. Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna valkosipuli ja kuumenna sitä ja chilirouhetta öljyssä pieni hetki
2. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko paprika. Lisää ne kasariin ja kuullota kunnes sipuli pehmenee
3. Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatti ja lisää ne kasariin. Kypsennä kunnes kesäkurpitsa on pehmeää
4. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti