19. helmikuuta 2012

Runebergin tortut

Jo useampana vuonna olen tehnyt Runebergin tortut Aura Liimataisen ohjeella – jonka kuvittelin myös postanneeni jo aikapäivää sitten. Tänä vuonna kaivelin ohjetta blogista ja enpähän löytänyt. Vahinko on onneksi korjattavissa ja tässäpä se sitten tulee.

Töissä teimme lasten kanssa tortut korppujauhoja käyttäen. Kotona poikien kanssa leipoessa korvasin korppujauhot piparinmuruilla - ihmetellen miten voi olla mahdollista että joulupipareita on jäljellä vielä helmikuussa!! Esikoinen oli innokas koristelemaan tortut ja koristelikin ihan ujostelematta ja kuorrutetta säästelemättä. Hyviä olivat! Melko makeita…



n. 10 kpl

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
pieni tilkkanen manteliaromia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
0,5 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta

lisäksi:
hilloa
sokerikuorrutetta (2 dl tomusokeria + n. 1 rkl vettä)

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta tipalla manteliaromia
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita ne voi-sokerivaahtoon
3. Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin tai voideltuihin muffinssipellin syvennyksiin. Paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä
4. Sekoita tomusokeriin vettä varovaisesti ja sekoita tahnaksi – tai osta valmis tuubi kaupasta. Tee tahnasta rengas jokaisen tortun päälle. Laita jokaisen renkaan keskelle hillosilmä



EDIT 7.2.2016

Runebergin tortun voi paistaa myös pellillä. Tee kolminkertainen annos taikinaa ja levitä se uunipellille. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten tasakokoisiksi paloiksi. Laita jokaiselle palaselle hillosilmä. Sokerikuorrutteen voi laittaa hillosilmän ympärille renkaana tai sitten vapaammin pitkin poikin piirasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti