11. maaliskuuta 2012

Juustolla kuorrutettu papukeitto

Hiihtolomaviikon energiapitoiseksi lounaaksi valmistin eräänä päivänä tätä tuhtia keittoa, joka osoittautui jälleen kerran ruuaksi joka ravitsi sekä ruumiin että sielun! Tehdessäni epäilin runsasta mausteiden määrää mutta ajattelin kuitenkin seurata ohjetta mausteiden suhteen. Vaikka vähensinkin vettä alkuperäisestä ohjeesta niin mausteiden määrä oli juuri sopiva. Keitosta tuli ihanan täyteläistä ja lempeän polttavaa. Keitoissa varsinkin mausteiden käyttäminen rohkeasti näyttäisi olevan avain onneen. Liemihän on keiton perusta ja ilman kunnollista maustamista olisi oikeastaan ihan sama syödä kasvikset haarukalla ja juoda lämmintä vettä päälle!

Ohjeen olen leikannut Glorian ruoka&viini –lehden numerosta 2/2011 siten että loppuosa on jäänyt jonnekin matkan varrelle. Mutta hyvää ja valmista tuli kaikesta huolimatta!



3 annosta

2 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilirouhetta
1 tl currya
0,5 tl jauhettua maustepippuria
1 pieni bataatti
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
8 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl kypsiä papuja
100 g maissilastuja
100 g raastettua cheddaria

1. Mittaa öljy, mausteet ja tomaattipyree kattilaan ja laita kuumenemaan. Kun seos alkaa sihistä pienennä lämpöä ja sekoittele mausteita hetkinen kunnes ne alkavat tuoksua
2. Öljyn ja mausteiden kuumetessa kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne sitten mausteiden joukkoon. Kuullota hetki
3. Kuori ja paloittele bataatti pieniksi paloiksi ja lisää ne kattilaan. Kuullota vielä muutama minuutti
4. Lisää vesi ja suola ja keitä noin vartin verran kunnes bataatti alkaa pehmetä. Lisää lopuksi pavut ja keitä keitto kypsäksi
5. Jaa keitto annoskulhoihin. Jaa maissilastut keittoannosten päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi uunissa kymmenisen minuuttia kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti