8. huhtikuuta 2012

Lihapullat kookoskastikkeessa

Takatalven ja yllättävien yöpakkasien kunniaksi täytyy taas saada lämmittäviä makuja lautaselle. Nämä lihapullat on maustettu hieman intialaiseen henkeen ja vievät mennessään niin nälän kuin vilunkin. Käyttämällä lampaan jauhelihaa tästä ruuasta saisi hieman enemmän intialaisen, mutta Suomessa kun ollaan niin naudan jauheliha käy tähän oikein hyvin. Alkuperäinen ohje taitaa olla peräisin Valion Kerma-lehden numerosta jotain vuodelta jotain.



pari nokaretta voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g naudan jauhelihaa
kukkurallinen ruokalusikallinen maissitärkkelystä
1 tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1 tl suolaa

kastike:
voita
1 tl kurkumaa
0,5 tl jeeraa
0,5 tl chilirouhetta
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 laakerinlehteä
kanelitanko
2 tl juoksevaa hunajaa
2 dl kookoskermaa
1 dl kuohukermaa
1 lime

1. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata pannulla nokare voita ja kuullota sipulit pehmeiksi. Jätä jäähtymään
2. Laita jauheliha kulhoon ja mittaa sekaan maissitärkkelys ja mausteet. Lisää myös jäähtynyt sipuli ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia. Kuumenna nokare voita pannulla ja ruskista lihapullat kauttaaltaan
3. Valmista kastike reunallisessa pannussa tai kasarissa. Sulata nokare voita ja lisää sen joukkoon kurkuma, jeera ja chilirouhe. Kuumenna hetkinen.
4. Valuta kirsikkatomaateista ylimääräinen neste ja lisää ne pannulle. Lisää myös laakerinlehdet, kanelitanko ja hunaja. Kuumenna viitisen minuuttia
5. Lisää pannulle kookoskerma ja tavallinen kerma. Pese lime huolellisesti ja leikkaa se viipaleiksi. Laita pari-kolme viipaletta kastikkeen joukkoon ja jätä loput tarjottavaksi annoksen kanssa.
6. Lisää lihapullat kastikkeen joukkoon ja keittele hiljakseen 20-30 minuuttia kunnes lihapyörykät ovat kypsät
7. Tarjoa riisin ja limeviipaleiden kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti