1. huhtikuuta 2012

Mustikka-vaniljamuffinssit

Leivoin synttäreitään viettävälle muffinsseja Pirkka-lehdessä olleen ohjeen innoittamana. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti vaikkakin lopputulos oli oikein herkullinen.

Muffinssien vadelmat vaihtuivat oman pakastimen mustikoihin sillä lähikaupassa oli pienet vadelmapussit loppu. Pihiydessäni en raaskinut ostaa puolta kiloa vadelmia. Asia ok, mustikkamuffinssit ovat hyviä!

Appelsiinituorejuustosta en välitä, joten ostin maustamatonta tuorejuustoa ja maustoin sen itse sokerilla ja vaniljalla. Oikein hyvä ratkaisu!

Taikinan tein melkein ohjeen mukaan, korvasin vain maidon kermalla koska jääkapissa oli vajaa törppö kuohukermaa. Ei sinällään pitäisi aiheuttaa ongelmia. Ohjeen mukainen nestemäärä oli mielestäni kuitenkin liian pieni sillä silikooninen nuolija ei taikinaan pystynyt vaan piti vaihtaa järeämpään teräksiseen aseeseen. Lisäsin siis nesteen määrää ja tilanne oli jälleen hallinnassa.

Seuraavaksi tyrkkäsin taikinaan (liian) kohmeiset mustikat ja taikina muuttui entistäkin tönkömmäksi ja se piti painella käsin muffinssivuokiin. No, onnistui sekin ihan hyvin. Sipistely ei jäykän taikinan kanssa ollut helppoa ja vuoat tulivat aivan täyteen taikinaa. Tässä kohtaa jäykkä taikina koitui pelastukseksi eikä taikina kuohunut yli vaan muffinssit kohosivat nätisti.

Täytin 12 muffinssivuokaa taikinalla joka oli mitoitettu 15:lle muffinssille ja noin puolet taikinasta jäi vielä kulhoon. Mitä?! Voitelin ja jauhotin vielä pienen kakkuvuoan, painelin taikinan pohjalle, levittelin lopun tuorejuuston pinnalle ja paistoin puolisen tuntia uunissa. Hyvää tuli siitäkin.

Lopuksi tarkistin ohjeen ja huomasin että taikina oli 15:lle amerikanmuffinssille. Että silleen. Älä tee niin kuin minä tein vaan tee niin kuin minä neuvon!



12 kpl

1,75 dl vehnäjauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl kermaa (tai vähän reilusti)
80 g pakastemustikoita
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten
3. Sekoita jauhoseos ja kerma vuorotellen voiseokseen
4. Sekoita lopuksi taikinaan kohmeiset mustikat
5. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit
6. Annostele taikinaa muffinssivuokiin puoleen väliin saakka. Laita taikinan päälle reilu teelusikallinen tuorejuustoseosta ja lisää päälle taas taikinaa
7. Paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti