10. heinäkuuta 2012

Vaniljainen täytekakku

Minä se en ikinä opi. Vuodesta toiseen synttärini ovat parhaimpaan helleaikaan ja vuodesta toiseen on näköjään vaikeaa ymmärtää se – siis silleen ihan oikeasti ymmärtää.

Suunnittelin jälleen kerran tekeväni itselleni hienon ja herkullisen ja kaikin puolin aivan täydellisen synttärikakun. Mietin täytteet ja pursotukset ja muut koristeet. Pieni epäilys pursotuksien suhteen hiipi jo kakun koristelua edellisenä päivänä ja loputkin toiveet onnistumisesta karisivat kermaa vatkatessa, kun ilman lämpötila oli katossa.



Olipa vaan hankala saada kermasta vaahtoa ja olipa vielä hankalampi vaahto pysymään vaahtona. Hienot pursotussuunnitelmat vaihtuivat pikapikaa kakun päälle roiskittuun kermavaahtoon – pursottimella kuitenkin roiskin.

Moni kakku päältä kaunis… päältä ruma oli tällä kertaa onneksi sisältä aivan täydellinen! Ihanan kostea ja täyteläisen vaniljainen eikä lainkaan imelä. Tähän kun olisi saanut niitä suunnittelemiani tuoreita mansikoita väliin ja päälle niin olisi ollut aivan täydellinen kakku. Niin… no, pursotuksia lukuun ottamatta. Täytteen ohje Meidän Perhe –lehden numerosta 6/2012.



pohja:
3 munaa
1,5 dl sokeria
0,6 dl vehnäjauhoja
0,6 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

vaniljakreemi:
2 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä

vaniljarahka:
250 g maitorahkaa
2 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
2 tl vaniljasokeria

kostuttamiseen:
1 dl marjamehua

1. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka (halk. 20 cm). Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa puolisen tuntia. Anna valmiin pohjan jäähtyä.
2. Sekoita vaniljakreemin ainekset keskenään ja jätä turpoamaan hetkeksi huoneenlämpöön. Sekoita toisessa kulhossa vaniljarahkan ainekset.
3. Leikkaa valmis kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja lautaselle ja kostuta se mehulla. Levitä päälle ensin puolet vaniljakreemistä ja sitten puolet vaniljarahkasta. Painele päälle toinen kakkupohja ja kostuta se. Levitä sen päälle ensin loput vaniljakreemistä ja sitten loput rahkasta. Kostuta viimeinen kakkupohjalevy sisäpuolelta ja nosta se päällimmäiseksi.
4. Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti