18. tammikuuta 2013

BBQ-broileri

Lapsena joskus aina toisinaan oltiin iskän kanssa keskenään kotona. Pikkuveli ja minä ja iskä. Ja ruokana oli sittarilta ostettu kuuma grillibroileri ja tuore kauraleipä. Leivästä leikattiin paksuja viipaleita, päälle margariinia ja broilerista revittiin lihaa leivän päälle. Herkkua!

Samaisella yhdistelmällä on tullut fiilisteltyä näin aikuisenakin. Ne on vaan jotenkin ihania ne kauppojen lihatiskeillä myytävät grillibroilerit. Himppusen ylikypsiä monesti, mutta kuitenkin meheviä ja maukkaita. Sellaista lähdin tavoittelemaan tämän ruokaohjeen kanssa. Lopputulos oli ihan kohtuullinen: maku oli hyvä, mutta kypsyys jäi vähän alle. Ja padassa kypsennettäessä rapea nahka jää tietenkin saavuttamatta. Mutta nam! Soosin tein Pastanjauhajien ohjeen pohjalta.



1 broileri

kastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
luraus oliiviöljyä
1 dl tomaattipyreetä
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 dl fariinisokeria
1 rkl dijon-sinappia
1 dl punaviinietikkaa
0,5 sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria
chiliä maun mukaan
2 rkl worchestershirekastiketta

1. Valmista ensin kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pienessä kattilassa. Lisää kattilaan muut kastikkeen aineet ja keitä kastiketta noin tunnin verran. Lisää tarvittaessa punaviiniä tai vettä. Jäähdytä kastike.
2. Laita broileri pakastepussiin ja kaada bbq-kastike päälle. Poista pussista ilma mahdollisimman tarkasti ja sulje pussi tiiviisti. Pyörittele kastike broileriin kauttaaltaan ja jätä maustumaan viileään vähintään tunniksi.
3. Nosta broileripussi lämpimään noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kaada broileri ja kastike uunipataan ja laita kansi päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia (pakkauksen ohje, minulla jäi hieman raa’aksi tällä paistoajalla). Valele broileria paistoliemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti