6. tammikuuta 2013

Mansikka-riisisuklaajälkkäri

Joulu on taas eletty ja koettu. Tänä vuonna joululta odotin ennen kaikkea rauhaa ja kiireettömyyttä. Kiireisen syksyn jälkeen kaipasin pitkää lomaa ja sitä kautta tilaisuutta viettää aikaa rauhassa lasten kanssa. Lahjahankinnat lapsille tein jo hyvissä ajoin marraskuussa ja paketoinninkin hoidin silloin samaan syssyyn.



Adventin aika ja jouluun valmistautuminen kului glögin tuoksussa ja joulunalusviikonlopun vietin keittiössä leipoen ja nautiskellen. Aatonaattona valmistin ”jouluaterian” aikuisten kesken syötäväksi ennen yövuorolaisen jouluputkea. Alkuruuaksi tein kermaista suppilovahverokeittoa, pääruuaksi pippurista naudanlihakastiketta tähän tapaan, perunamuusia ja paistettuja porkkanoita. Jälkiruuaksi valmistin vaniljaista panna cottaa ja puolukkacoulista. Lisäksi tarjolla oli piirakoita ja graavilohta. Joulunajan ensimmäinen ähky tuli saavutettua melko vaivattomasti!

Jouluaattona nautimme meidän perheen perinteisen jouluaterian vanhempieni luona ja joulupäivänä asetuin joulupöytään lasten kanssa kotona. Esikoisen toive joulun ajan ruuaksi oli juustoja. Siitä ajatuksesta sitten lähdin liikkeelle ja kokosin iltaruualle hieman sekalaisen – ehkä jopa sekavan - napostelupöydän. Keitettyjä perunoita, kananmunia, sillisalaattia, kinkkua, piirakoita, suolakeksilajitelma, goudaa, aurajuustoa, vit castelloa, rusinoita ja pähkinöitä (ihanassa oravakulhossa jonka sain työkaverilta joululahjaksi) ja jälkkäriksi mansikka-riisisuklaajälkkäriä .



Isompi pikkukokki oli auttelemassa koko ruuanlaiton ajan ja saimme nautiskella keittiön tunnelmasta yhdessä. Ruokapöydässäkin viihdyimme 40 minuuttia napostellen (”…jospa otan vielä yhden palan juustoa…”), kuopus kävi syömässä ja palasi leikkiensä ääreen melko pikaisesti. Kunpa näitä hetkiä saisi varastoitua purkkiin josta voisi sitten tankata positiivista tunnelmaa arkikiukkujen ja kiireen keskellä. Yritin painaa hetken mieleeni tarkasti!



Loppiaisen tunnelmissa - ja suksivoiteen hajussa - Anzku kiittää ja kuittaa joulun ajan päättyneeksi.

* * *

Mansikka-riisisuklaajälkkäri

ohje on otettu RuokaPirkasta ja jälleen hieman muunneltuna sen toteutin. Tämä on helppo ja nopea jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin etukäteen. Jälkiruoka on myös helposti muunneltavissa kun käyttää kiisseliin eri marjoja ja riisisuklaaseen erilaisia suklaita.



4 annosta

4 dl mansikkasurvosta
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 dl vettä + 2 rkl perunajauhoja
60 g valkosuklaata
1 dl riisimuroja
200 g turkkilaista jogurttia

1. Laita kattilaan mansikkasurvos, vesi ja sokeri. Kuumenna ja keittele viitisen minuuttia. Sekoita perunajauho kylmään veteen ja lisää suurus kiisseliin ohuena nauhana samalla huolellisesti sekoittaen. Kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa. Jaa annoskulhoihin ja jäähdytä
2. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa murot kulhoon ja kaada suklaa päälle. Sekoita hyvin ja kaada muroseos lautaselle leivinpaperin päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään
3. Jaa turkkilainen jogurtti jäähtyneiden kiisseleiden päälle. Rouhi riisisuklaa veitsellä palasiksi ja jaa palaset jogurttien päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti