5. maaliskuuta 2013

Olutnäkkärit

Näkkärin tekemistä olen kokeillut aikaisemminkin. Lopputulos oli hyvän makuinen, mutta rakenteeltaan enemmänkin rieska. Uusi yritys Maku-lehdessä (6/2011) olleen ohjeen pohjalta ja jälleen tällä kertaa lopputulos oli hyvän makuinen, mutta rieskan tyylinen. Pikkuisen sitkeämpi ja reunalta hiukan rapeampi.

Pitäisikö kaulita siis vielä ohuemmaksi? Pitäisikö paistaa pidempään? Pitäisikö näkkäreitä kuivattaa vielä paiston jälkeen? Ohjeessa puhuttiin että näkkäreiden pitää kuivahtaa paiston jälkeen – miten pitkä on kuivahtamisaika? Vai johtuuko tämä nyt ihan vaan siitä että miulle ei ole näkkärikaulinta – sitä jokaisen kotikokin perusvempainta?!?

Joka tapauksessa, teen tätä kyllä toistekin. Oli todella hyvää sekä omaan että poikien suuhun. (Enkä tarvitse näkkärikaulinta koska minulla on neljävee joka tykkäsi tökitellä näkkäreihin kuoppia marsipaanin muotoilupuikolla.)



16 kpl

2 dl ruisolutta
10 g voita sulatettuna
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl kolmen viljan leseitä
2 dl ruisjauhoja
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja

1. Sekoita olueen voi, hunaja ja suola vispaten
2. Vispaa taikinaan ensin leseet ja sitten ruisjauhot
3. Vaihda vispilän tilalle käsi ja sekoita taikinaan täysjyvävehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi
4. Leivo taikinasta pötkylä ja jaa se kahdeksaan osaan. Kauli jokainen pala noin uunipellin pituiseksi kapeahkoksi levyksi. Viimeistele pinta näkkärikaulimella (tai jollain muulla keinolla) ja leikkaa levyt puoliksi jotta saat 16 pienempää viipaletta
5. Paista 200 asteessa 8 minuuttia. Anna näkkäreiden kuivahtaa ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti