16. kesäkuuta 2013

Lihapullasalaatti Aasian tapaan

Kesä alkaa olla pitkällä jo siinä mielessä, että kotimaisia kasviksia alkaa saada kaupoista koko ajan enemmän ja enemmän. Kurkut maistuvat hyvälle ja tomaatit hehkuvat punaisuuttaan. Uudet perunat antavat vielä odottaa itseään. Mukava vaaleanvihreä läikkä löytyi tomaattien vierestä jo viime viikolla: kotimaisia varhaiskaaleja saa jo ihan kohtuulliseen hintaan. Verrattuna talvella ostettavaan kaaliin, varhaiskaali on lempeämmän ja pehmeämmän makuinen, kerä on kevyt eikä niin tiivis kuin talvella ja kaali on mehukasta ja mehevää.

Kotimainen kaali taipuu kivasti itämaisiin makuihin. Tässä Meidän perhe –lehdestä (numero 2/2013) talteen otetussa ohjeessa oli alun perin käytetty punakaalia ja aivan yhtä hyvin ruokaan voisi käyttää myös kiinankaalia. Tein ruuan ohjeen mukaan ja haudutin nuudelit ja lisäsin kaalin joukkoon. Lopputuloksena oli se, että nuudelit jäivät hieman koviksi ja kylmät kaalisuikaleet jäähdyttivät koko ruuan. Jos salaatin päälle nostetaan kuumia lihapullia niin silloin myös salaatin täytyy mielestäni olla lämmintä. Alla oleva ohje onkin valmistuksen osalta hieman muunneltu, eli näin teen tämän ruuan seuraavalla kerralla. Tulen tekemään tätä uudelleenkin, maut olivat todella hyvät! Eikä ruoka kaipaa lihapullia välttämättä lainkaan, toimii aivan hyvin pelkkänä kasvisruokanakin!



4 annosta

lihapullat:
0,75 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
0,25 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl mustapippuria
400 g naudan jauhelihaa

nuudelit:
200 g nuudeleita
puolikas varhaiskaali
tilkka öljyä
1 dl cashwpähkinöitä
1 ruukku korianteria (tämä puuttuu parvekkeeltani, joten ilman tätä mentiin)

kastike:
1 valkosipulin kynsi
1 limen mehu ja kuori
1 pieni chili
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria

1. Valmista ensin lihapullat: sekoita kulhossa jogurtti ja kananmuna. Lisää korppujauho ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon jauheliha ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista ne kypsiksi uunissa - 200 asteessa noin 20 minuuttia
2. Valmista kastike: kuori ja raasta valkosipulin kynsi pieneen kulhoon. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori kulhoon. Halkaise lime ja purista mehu muiden ainesten sekaan. Hienonna chili ja lisää sekin kastikkeeseen soijakastikkeen ja sokerin kanssa. Sekoita tasaiseksi ja jätä odottamaan
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kaada nuudelit ja kaalisuikaleet pannulle. Sekoita joukkoon myös kastike ja kuumenna seos. Laita kansi päälle ja nosta odottamaan.
4. Paahda pähkinät kuivalla pannulla, rouhi karkeaksi ja sekoita kaali-nuudeliseoksen joukkoon
5. Nostele päälle lihapullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti