26. kesäkuuta 2013

Mango-valkosuklaarahka

Eräänä hyvinkin arkisena sunnuntaina menneenä kevättalvena yritin saada taas pientä piristystä siihen kaikkeen ihan tavalliseen ja tein jälkiruokaa iltaruualle. En edes muista mitä ruuaksi syötiin, mutta villi veikkaus on että jotain pahan näköistä, pahan hajuista tai pahan makuista. Eli jotain tavallista kotiruokaa.

No, jälkiruokaa ei saa jos ei syö edes sitä pienen pientä maisteluannosta loppuun – lahjonta, kiristys ja uhkailu… Kaikki saivat jälkiruokansa ja aikuisille oli vielä iltapalallekin annokset. Tämä ei ollut lasten makuun: yksi ei tykännyt rahkan mausta ja toinen ei tykännyt mangosta. Yritinpähän taas… Ja jäipähän herkkua itselle enemmän! Ohje Yhteishyvän numerosta 3/2013.



6 annosta

1 prk säilykemangoja
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 rkl cashew-pähkinöitä
1 prk maitorahkaa

1. Valuta mangot ja ota kolme palasta syrjään koristelua varten. Soseuta loput mangot sauvasekoittimella
2. Paloittele valkosuklaa pieneen kulhoon ja sulata se varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla
4. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi
5. Notkista maitorahka kulhossa ja sekoita siihen sulatettu suklaa ja pähkinärouhe
6. Kääntele rahkaseoksen joukkoon kermavaahto ja mangosose. Seos saa jäädä epätasaisen raidalliseksi
7. Jaa rahka annosmaljoihin tai laseihin. Viipaloi tai paloittele mangot ja koristele annokset niillä

2 kommenttia:

  1. Lapsuudesta jääny mangorahka mieleen. Se oli aina htvää ja on vieläkin. Vielä ku sais hyviä,kypsiä mangoja. Hyvä lisä toi pähkinä!

    VastaaPoista
  2. Satunnaisesti tuossa meidän lähiässällä on mangoja tarjolla. Eipä oo tullu ostettua, eli laadusta en tiedä. Mutta säilykkeelläki onneks saa ainaki vähän sinne päin tehtyä. :)

    Mie kuvittelin että tää ois nimenomaan lasten makuun, mutta oishan se jo tällä kokemuksella pitäny arvata että ei osu kuitenka. ;)

    VastaaPoista