12. kesäkuuta 2013

Tomaattinen soijasuikalesoosi

Poikien huijaamisyritys nro 1. Tai oikeastaan 2. Tai 3. Soijarouheesta tehty bolognese menee jo ihan täydestä – eikä edes tarvitse yrittää väittää että ”kyllä se on jauhelihaa”. Samoin soijapihvit uppoavat poikiin ihan hyvin – soijana nekin. Nyt yritetään sitten vaihtaa broileria välillä soijaan (tarkoituksena siis lisätä kasvisruuan osuutta ruokalistallamme). Osui ja upposi! Sanoin ruokana olevan kanapastaa, ja kanapastaa pojat söivät. Ei se mitään suurinta herkkua ollut, mutta molemmat söivät kuitenkin. Tästä on hyvä jatkaa… Seuraavaksi suunnitelmissa ”kanaviillokki” soijasta.



3 dl soijapaloja tai -suikaleita
vettä
2 dl kermaa

marinadi:
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl currya
1 rkl kanafondia

1. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä soijapaloja siinä noin 10 minuuttia. Valuta ja painele ylimääräinen vesi pois kauhalla. Pilko paloja pienemmiksi halutessasi
2. Valmista marinadi: kuori ja hienonna sipulit ja laita ne kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Sekoita keitetyt soijapalat marinadin joukkoon ja anna maustua puolisen tuntia
3. Kaada soijapalat marinadeineen pannulle ja paistele niitä 5-10 minuuttia
4. Lisää pannulle kerma ja keitä kasaan viitisen minuuttia
5. Tarjoa riisin tai pastan kera

2 kommenttia:

  1. tein just tuota, mutta korvasin kanafondin ihan kanaliemikuutiolla, tosi hyvää tuli! :)

    VastaaPoista
  2. Meillä tää on jo vakiintunut ruokalistalle. Oikein tyytyväinen olen! :)

    VastaaPoista