25. heinäkuuta 2013

Nuudeleita ja sieniä

Kesälomalla päivät ja viikot kuluvat milloin mitenkin. Vain suurimmat linjat arjen rutiineista ovat voimassa. Lapset heräävät aikaisin ja käyvät nukkumaan ajoissa – siitä muodostuu päivän turvalliset ja totutut raamit. Aamupala syödään myöhäisesti, ulkoillaan tai reissataan ja syödään vähän mitä sattuu ja milloin sattuu. Lasten kasvaessa arjen aikataulutkin muuttuvat mukavan joustaviksi kun ruuan ja päiväunien ei tarvitse olla juuri minuutilleen tiettyyn aikaan ja välillä jotain voidaan jättää väliinkin.

Arkena ruokarytmi pysyy siis mukavasti kasassa koko ajan ja yleensä viikonloppuisin lounaalla syödään edellisiltaisia tai loppuviikolta jääneitä tähteitä. Lomalla lounasaikaan saattaa tilanne olla se, että yksi syö yhtä, toinen toista ja kolmas kolmatta jääkapin ja pakastimen uumenista raapaistua. Neljäs ihmettelee sitten että minulle ei jäänytkään mitään!

Tämä neljäs kaivelee sitten kaapista aineksia johonkin pikaiseen ja nautiskelee tyytyväisenä annoksestaan siinä vaiheessa kun muut ovat jo ruokansa syöneet ja poistuneet pöydästä. Ruokarauha! Ei paha!



1 annos

1 kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
2 kerää nuudeleita
nokare voita
1 pieni punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punainen chili
0,5 tl inkivääriä
0,5 rkl soijakastiketta
0,5 rkl seesaminsiemeniä
0,5 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1. Laita sienet pehmenemään veteen noin vartiksi
2. Laita nuudelit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
3. Kuori ja hienonna sipulit ja hienonna chili. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuleita ja chiliä hetkinen.
4. Purista sienistä ylimääräinen vesi pois ja hienonna niitä tarpeen mukaan. Lisää sienet pannulle ja paistele niitä hetki sipuliseoksen kanssa. Mausta inkiväärillä ja soijakastikkeella
5. Valuta nuudelit ja sekoita ne sieniseoksen joukkoon
6. Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja timjami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti