15. heinäkuuta 2013

Paahteinen chili-tomaattihillo

Sain viime jouluna joulumuistamiseksi serkulta purkillisen ihanaa kotitekoista chili-tomaattihilloa – tai ehkäpä sitä voisi mieluummin kastikkeeksi sanoa. Aikansa purkki nökötti jääkaapissa kunnes avasin sen ja lurautin ihan tavallisten nuudeleiden päälle. No johan rupesi perusnuudelitkin taas maistumaan! Ohje täytyi tietenkin udella tulevaisuutta ajatellen ja ohjeen alkuperäksi paljastui jokin ruokakalenteri – liekö ollut Dansukkerin.

Kotimaiset tomaatit ovat nyt parhaimmillaan ja tähän aikaan vuodesta heviosastolla jopa tuoksuu tomaatti! Parvekkeella chilit punottavat ja tekevät satoa koko ajan ja basilikat rehottavat runsaina. Nyt on siis hyvä aika tehdä tätä kastiketta kylmiöön jemmaan.



n. litra valmista kastiketta

1 kg tomaatteja
2 punaista chiliä
4 valkosipulin kynttä
200 g sipulia
1 dl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
0,5 dl balsamietikkaa
330 g hillo-marmeladisokeria

1. Huuhdo tomaatit ja halkaise ne. Halkaise chilit. Kuori valkosipulin kynnet. Kuori ja lohko sipulit. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle ruokokidesokeri, suola ja mustapippuri. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Peitä uunipelti foliolla ja jätä jäähtymään
2. Poista tomaateista kuoret
3. Kaada kasvikset nesteineen kattilaan. Lisää joukkoon muut ainekset hillosokeria lukuun ottamatta ja soseuta ne sauvasekoittimella
4. Kuumenna kastike ja lisää siihen hillosokeri. Keittele noin vartin verran.
5. Purkita kuuma kastike kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti