24. heinäkuuta 2013

Pekoni-aurajuustohampurilaiset

"Pitkä kuuma hampurilaiskesä"! Tämän kesän kolmas hampurilaisviritys oli perinteisin ja selkeästi parhain. Mehevin ja kostein – eli rasvaisin. Ei vaatine suurempia selityksiä tai selvityksiä.



4 kpl

0,5 palaa aurajuustoa
3 isoa rkl ranskankermaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
4 viipaletta pekonia
400 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
1 punasipuli
rucolaa
4 sämpylää

1. Murenna aurajuusto kulhoon ja mittaa joukkoon ranskankerma. Sekoita tasaiseksi mössöksi ja mausta se persiljasilpulla. Nosta viileään odottamaan
2. Paista pekonisiivut rapsakoiksi pannulla. Nosta syrjään ja leikkaa ne puoliksi
3. Jaa jauheliha neljään osaan. Muotoile jokaisesta palasta pihvi ja paista kypsäksi pannulla pekonin rasvassa. Mausta valmiit pihvit suolalla ja pippurilla
4. Huuhdo rucola ja kuori ja viipaloi sipuli. Paahda tai lämmitä sämpylät
5. Kokoa sämpylöiden väliin pihvi, pekonia, kastiketta, rucolaa ja punasipulia. Nauti lämpimänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti