30. lokakuuta 2013

Peruna-talkkunarieskat

Talkkunapussi on nököttänyt kesän mustikkapöperökokeilusta lähtien kaapissa. Olen käyttänyt talkkunaa vaivaamattomassa leivässä , mutta maku on melko voimakas ja pussi ei vain vaju. Kuin tilauksesta elokuun Yhteishyvän ruokalehdessä oli tämä rieskojen ohje ja iltapalle niitä joku viikonloppu pyöräytin – ohjetta taas hieman muokaten. Simppelit rieskat – herkkua lämpöisinä voilla ja juustolla.



n. 10 kpl

5 dl piimää
0,5 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 ps (85 g) perunasosejauhetta (tai perunamuussin jämät)
50 g voita sulatettuna
2 dl talkkunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi
2. Sekoita joukkoon loput aineet. Laita vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi. Jätä kohoamaan puoleksi tunniksi
3. Muotoile kohonneesta taikinasta pyöreitä litteitä leipäsiä jauhotetulla pöydällä. Kohota valmiita rieskoja vartin verran
4. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti