1. tammikuuta 2014

Gruyere-leivät

Uusi vuosi vaihtui rauhallisissa tunnelmissa. Vietimme iltaa aikuisten kesken kaksistaan kotona. Perinteisten nakkien ja perunasalaatin lisäksi söimme hedelmäistä goudasalaattia ja näitä ihania herkkuleipiä Hobbitin ensimmäistä elokuvaa katsoen. Ohjeen leipiin löysin viimeisimmästä Maku-lehdestä. Oikaisin hieman ja jätin sipistelyä vähemmälle - lopputulos oli kotoiseen pienimuotoiseen juhlaherkutteluun oikein sopivan!



9 kpl

9 viipaletta paahtoleipää
250 g gruyere-juustoa
50 g pehmeää voita
4 rkl vehnäjauhoja
2 tl persiljaa
2 rkl sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
9 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

1. Levitä leipäpalat uunipellille leivinpaperin päälle
2. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Nypi juustoraasteen sekaan voi, sinappi, vehnäjauho ja mausteet.
3. Painele juustotahna leipäviipaleiden päälle ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes pinta saa väriä
4. Anna leipien jäähtyä hetki ja nosta jokaisen leipäpalan päälle viipale ilmakuivattua kinkkua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti