19. maaliskuuta 2014

Broileripyörykät

Broileripyörykät ovat yksi murheenkryyni; monesti olen niitä tehnyt ja yhtä monesti lopputulos on ollut melkoisen mauton ja aivan liian pehmeärakenteinen möttönen.

Viime viikolla bongasin facebookista broileripyöryköiden kuvan ja sain vinkkejä maustamiseen. Seuraavana päivänä siitä ässällä sattui olemaan broilerin jauhelihaa päiväys-tarralla tyrkyllä joten otin rasian pakkaseen. Pari päivää sen jälkeen bongasin facebookista linkin thai-maustettuihin broileripyöryköihin ja niin alkoi olla viikonlopulle yksi ateria toteuttamista vaille valmis.

Valmistin pyörykät ohjetta omaan maustekaappiin sopivaksi muokaten ja tällä kertaa lopputulos oli oikein oikein maukas ja rakenteeltaan sopivan napakka. Lisukkeeksi tein seesaminuudeleita, jotka sopivat oikein hyvin broileripyöryköiden kaveriksi. Ja taas arvelisin, että lapsetkin saattaisivat syödä pyöryköitä kun chilin vaan jätän pois. Täytyy testata…



12 kpl

1 dl kookosmaitoa
0,5 dl korppujauhoja
1 rkl soijakastiketta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
chiliä maun mukaan
suolaa ja mustapippuria
400 g broilerin jauhelihaa

1. Mittaa kulhoon kookosmaito ja korppujauhot. Sekoita sekaisin ja jätä hetkeksi turpoamaan
2. Sekoita mausteet korppujauhoseokseen huolellisesti
3. Sekoita jauheliha taikinapohjaan ja vaivaa se tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pyöryköitä ja paista niitä 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia kunnes ne ovat läpikypsiä ja pinta alkaa saada väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti