30. huhtikuuta 2014

Ahvenanmaan pannukakku

Kaikenmaailman puuron- ja muusinjämille on aina käyttöä, mutta mitä ihmettä tehdään riisipuuron jämänokareesta? No näköjään pannaria! Jätin ohjeessa olleen kardemumman pois kun se ei vaan oikeen minuun uppoa. Pojat tykkäsivät kovasti, itse olen tavallisen pannarin kannalla. Mutta ei se syömättä itsellänikään jäänyt. Lämpöinen pannari ja kotitekoista omenasosetta päälle – eihän sitä nyt voi mitenkään vastustaa. (ohje: Glorian Ruoka&viini 4/2013)



3 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl riisipuuroa
7 dl maitoa
2 rkl voisulaa (joka piti käyttää pellin voiteluun, mutta laitoin sen taikinaan vähän makua antamaan)

1. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa ja sekoita muut ainekset joukkoon. Anna taikinan turvota puolisen tuntia
2. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista sitä puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut hyvin väriä ja massa on hyytynyt. Pannari jää kuitenkin melko pehmoiseksi rakenteeltaan!
3. Tarjoa hieman jäähtyneenä hillon kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti