31. toukokuuta 2014

Peruna-broilericurry

Muutamalla edellisellä käynnillä kirjastossa olen täyden lastenkirjakorin päälle napannut vielä yhden keittokirjan itselleni. Ihan silleen vaan mutu-tuntumalta, ilman pläräilyä tai tutkailua. Viimeksi silmiin sattui Annie Nicholsin Perunakirja. Jos kirjan nimi on perunakirja, niin oletuksena on että se on ihan täyttä tavaraa: mutkatonta, kaunistelematonta, nimensä mukaista. Mietin mielessäni kuinka perunasta voikaan saada kokonaisen keittokirjan aikaiseksi.

Helposti näköjään! Kirja pursusi mukavia ohjeita alkaen perunoiden kypsentämisestä eri tavoin ja loppuen ruokiin joissa peruna ei ehkä ollutkaan enää pääosassa. Monta liimalappusta laitoin kirjan väliin merkiksi ja toukokuun kiireissä olen harmikseni ehtinyt testata vain yhden.

Onneksi tuo yksi oli sitten sitäkin maukkaampi!! Yllätyin ruokaa syödessäni siitä, että minä – vannoutunut lihansyöjä – etsiskelin ruuasta juurikin noita perunanpalasia eikä broileri ollutkaan se pääjuttu. Eli toimii hyvin kasvisruokanakin kun lisää vaan perunan määrää. Ohje on luonnollisesti taas vähän mukailtu alkuperäisestä.



2 rkl öljyä
600 g broilerin paistileikkeitä
1 rkl punaista currytahnaa (tai maun mukaan)
400 g kookosmaitoa
1,5 rkl kalakastiketta
1,5 rkl fariinisokeria
300 g perunoita
3 pientä kevätsipulia varsineen
puolikkaan limen mehu
(tuoretta korianteria)

1. Paloittele paistileikkeet reiluiksi paloiksi ja ruskista ne öljyssä pannulla. Nosta syrjään.
2. Laita currytahna pannulle ja kuumenna sitä vajaan minuutin verran hämmennellen. Lisää pannulle kookosmaito, kalakastike ja sokeri ja sekoita hyvin
3. Lisää broileripalat ja kuumenna kiehuvaksi
4. Kuori ja paloittele perunat ja lisää ne pannulle. Lisää myös suola
5. Laita kansi päälle ja kypsennä currya 15-20 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä
6. Sekoita valmiin ruuan joukkoon kevätsipuli ja mausta kastike limemehulla ja tuoreella korianterilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti