16. kesäkuuta 2014

Pepperoni-paprikapasta

Nopsaa ja näppärää pastaa tuli puputettua kevään mittaan melkoisen paljon. Kiirettä, väsymystä ja tarvetta päästä ulkoilemaan aina kun vain on suinkin mahdollista. Pasta istuu vaivattomuutensa vuoksi tuohon yhdistelmään kuin nyrkki silmään. Tässä peruskiva ja –hyvä ohje, jossa raikkaat tuoreet yrtit taittavat kivasti voimakkaita paprikan ja pepperonin makuja. (Ohje: Suuri pastakeittokirja)



2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
100 g salamimakkaraa (käytin pepperonia)
1,5 punaista suippopaprikaa
1 prk tomaattimurskaa
1 dl vettä
tuoreita yrttejä (minulla persilja ja basilika)
(suolaa ja mustapippuria)
spagettia

1. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa makkara ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita hetkinen. Lisää pannulle makkara ja jatka kypsentämistä, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja makkaroiden rasva on sulanut
2. Suikaloi paprika ja lisää suikaleet pannulle. Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia
3. Laita pastavesi kuumenemaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
4. Lisää pannulle tomaattimurska ja vesi. Kuumenna ja keittele vartin verran, kunnes nestettä on haihtunut ja kastikkeen koostumus on sopiva
5. Mausta tuoreilla yrteillä ja tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa spagetin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti