4. lokakuuta 2014

Sitruunabroileria ja kasviksia

Itse tykkään broilerista rasvaisena versiona. Paistileikkeet, koivet ja koipireidet ovat suosikkipalasiani. Broilerinkoivet riisipedillä ovat meillä aikuisten kestosuosikki, mutta lapsille ei uunissa tehty riisi oikein maistu.

Kokeilin nyt vaihteeksi broilerin kypsentämistä kasvisten kanssa uunissa. Lopputulos oli ihanan mehevä ja maukas. Kasviksetkin saivat hieman erilaista makua broilerin rasvasta. Helppo itsekseen valmistuva ruoka esivalmistelujen jälkeen. Maistui! (ohje: Karjalainen 8.11.2012)



3-4 kpl broilerin maustamattomia koipireisiä

mausteseos:
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus kurkumaa
ripaus korianteria
ripaus jeeraa
ripaus inkivääriä
ripaus chiliä

3 porkkanaa
1-2 sipulia
1-2 paprikaa
1 sitruuna
muutama valkosipulin kynsi
2 dl kasvislientä tai kuivaa valkoviiniä

1. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään sekaisin ja hiero seos koipireisien pintaan. Jätä maustumaan ainakin tunniksi. Jos käytät valmiiksi marinoituja koipireisiä, jätä tämä vaihe väliin. Laita koipireidet voideltuun laakeaan uunivuokaan
2. Kuori porkkanat ja sipulit. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kuori valkosipulin kynnet. Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi ja laita ne uunivuokaan broileripalojen ympärille
3. Pese sitruuna huolellisesti ja viipaloi se. Lado viipaleet ja asettele viipaleet vuokaan päällimmäiseksi
4. Lisää neste ja kypsennä vuokaa 200 asteessa noin tunnin ajan kunnes broileri on kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti