30. joulukuuta 2014

Toffeiset browniepalat

Kurkkaus menneeseen…

Syyslomaviikko tuli taas tarpeeseen kiireisen työrupeaman jälkeen. Heti kun väsymys ja kiire vähänkin hellittää, alkaa jauhopeukalon kutkutus aivan välittömästi! Vieraita olikin sopivasti tulossa joten sain poikien kanssa hyvän syyn leipoa. Jotain hyvää, mutta silti simppeliä arki-iltaan sopivaa.

Sain joskus vanhemmiltani ohi kulkiessani matkaan Otavamedian julkaiseman pienen jälkiruokakirjasen, Pieni herkkukirja. Sieltä alettiin nyt etsiskellä sopivaa ohjetta ja tämä imellys valikoitui toteutettavaksi. Pikainen pyörähdys lähikaupassa ja oltiin valmiina toimeen. Pienempi päättikin, ettei leipominen huvita ja kasivee sai sitten kunnian tehdä tämän leipomuksen ihan itse. Toimin apukokkina pilkkomassa omar-karkit, sekoittamassa paksun taikinan lopuilleen ja hieman seurailemassa sivusta että hommat menee varmasti niin kuin ohjeessa sanotaan. Hyvin laps veti ja lopputulos oli suussa sulava! (Ja mie raivasin keittiön…)



125 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
60 g mantelirouhetta
220 g kermatoffeeta (esim. Omar)
0,5 dl kermaa

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja kääntele ne voi-sokeri-muna-seokseen.
3. Paloittele toffeet rouheiksi paloiksi ja sekoita ne taikinan joukkoon mantelirouheen kanssa
4. Sekoita taikinaan lopuksi kerma.
5. Kaada taikina pitkulaiseen uunivuokaan leivinpaperin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti