29. maaliskuuta 2015

Mausteiset mantelit

Kesäaikaan on siirrytty, tomaattien ja chilien taimet kasvavat ikkunalla, sukset on paketoitu odottamaan ensi vuotta ja omenapuun leikkaamista suunnitellaan. On selvästikin aika kurkata pukin konttiin!

Viime jouluksi tein veljelleni ja vaimokkeelleen glögipullon kaveriksi kahdella tapaa maustettuja manteleita. Makean glögin kanssa nuo chilimantelit istuvat mielestäni paremmin, mutta makeampia kanelimanteleita voisi napostella vaikkapa juustojen ja suolaisten keksien kaverina. Ohje löytyi Maku-lehden numerosta 8/2014.



kanelimantelit
0,75 dl vettä
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
5 dl kokonaisia kuorellisia manteleita

1. Mittaa kattilaan vesi, 2 dl sokeria, vaniljasokeri ja kaneli. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on liuennut ja seos kiehuu, lisää kattilaan mantelit. Lisää lämpöä ja keittele manteleita koko ajan sekoittaen 5-7 minuuttia
2. Kun vesi on lähes haihtunut ja neste muuttunut siirappimaiseksi, vähennä lämpöä ja lisää loput sokerit. Sekoita hyvin
3. Kaada mantelit leivinpaperin päälle ja levitä tasaisesti jäähtymään

chilimantelit
0,75 dl vettä
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
4 tl chilijauhetta
1 tl sipulijauhetta
0,5 tl kanelia
1 tl rosmariininlehtiä hienonnettuna
5 dl kokonaisia kuorellisia manteleita

1. Mittaa kattilaan kaikki ainekset manteleita lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Keitä kunnes seos muuttuu paksummaksi.
2. Sekoita mantelit joukkoon huolella ja kaada leivinpaperin päälle jäähtymään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti