22. elokuuta 2015

Pinaatti-lohitäytteinen munakasrulla

Pinaattipenkin harvennus jatkuu! Suurimmat lehdet käyttöön ja pienimmät jää vielä kasvamaan. Kesäisen lauantain lounaaksi tein nopsan pinaatti-lohitäytteisen munakasrullan Kuntoplus-lehdestä löytämäni ohjeen mukaan. Ohje oli kevyen dieetin mukainen, tein hieman topakamman että nälkä kunnolla lähtee. Kevennetään sitten toisena päivänä! Nopsa ja vaivaton herkku tämä!



1 annos

80 g pinaatin lehtiä
oliiviöljyä
suolaa
70 g lämminsavulohta
2 kananmunaa
tilkkanen maitoa tai kermaa
mustapippuria
1 rkl tuoretta tilliä

1. Hienonna pinaatinlehtiä tarvittaessa. Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen pieni luraus öljyä. Laita pannulle pinaatit ja ripaus suolaa. Kuumenna pinaattia kunnes se on painunut kokoon. Siirrä pinaatti lävikköön odottamaan
2.Poista savulohesta nahka ja ruodot ja hienonna kala
3. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja kaada joukkoon tilkka maitoa tai kermaa. Riko munien rakenne haarukalla vispaten. Kuumenna pannulla öljyä ja kaada munakasmassa pannulle. Kypsennä massaa miedolla lämmöllä kunnes se on melkein hyytynyt. Käännä munakas ja kypsennä toinenkin puoli. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja valuta munakas leikkuulaudalle
4. Painele pinaatista irronnut neste lusikalla pois ja levitä pinaatti munakkaan päälle. Ripottele pinaatin päälle savulohi ja tilli. Kääri munakas rullalle ja leikkaa kahtia. Tarjoa raikkaan salaatin tai tomaattien kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti