6. syyskuuta 2015

Kesäkurkkusalaatti

Kuuma ja aurinkoinen kesäpäivä. Heti aamupäivästä pyöräilyshortsit on kaiveltu kaapista ja aurinkorasvat levitetty iholle. Alkuillasta pitkän pyörälenkin hiki on huuhdottu suihkussa ja kuumin paahde alkaa taittua. On aika laittaa grilli hehkumaan. Kohta hiilien lämmössä tirisee mausteinen ja rasvainen porsaan pihvi ja tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. Maha murisee ja kroppa kaipaa topakkaa purtavaa. Pihvi lautaselle ja kunnon kasa kurkkusalaattia kylkeen ja lomapäivän ateria on koossa.

Tai sitten oli ihan peruspäivä ja jotainhan sitä oli syötävä. Hyvää oli joka tapauksessa. (Ohje: Glorian ruoka&viini 5/2015)



3 avomaan kurkkua
6 retiisiä
0,5 fenkolia
0,5 punasipulia
ruohosipulia
muutama tillin oksa (tai minttua)

kastike:
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl hienonnettua tilliä (tai minttua)
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria

1. Leikkaa kurkut ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Suikaloi fenkoli. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita kasvikset kulhossa
2. Valmista kastike: sekoita vuohenjuusto ja jogurtti keskenään tasaiseksi seokseksi. Kuori valkosipulin kynsi ja sekoita se kastikkeeseen. Mausta valkoviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla
3. Sekoita kastike kasvisten joukkoon ja anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti