2. elokuuta 2017

Hulihuli-broileri

Olin viime keväänä kansalaisopiston kakkukurssilla ystäväni kanssa. Jutusteltiin ruuanlaitosta siinä tekemisen ohessa ja hän vinkkasi minulle nopean, helpon ja maukkaan hulihuli-broilerin ohjeen. Kirjoitin ainekset nopsaan puhelimelle muistiin. Ajatus jäi ja putkahti mieleen kun mietin sunnuntai-illalle ruokaa. Katsoin muistiinpanot jotka pikapikaa tein ja totesin että taitaa olla viisaampaa googlettaa hieman. Nappasin melkeinpä ensimmäisen vastaan tulleen ohjeen talteen, ihan vaan siksi koska kuva ohjeessa oli aivan mielettömän herkullisen näköinen. The Recipe Criticin ohjeessa broileri oli marinoitu, grillattu ja valeltu kastikkeella grillaamisen aikana. Ihanaa!

Minulla oli kuitenkin ajatus tehdä tämä ruoka uunivuoassa – ystäväni arkisen vinkin mukaan. Tein kastikkeen netistä löytämäni ohjeen mukaan ajattelematta yhtään sitä että ”pound” ei todellakaan tarkoita samaa kuin ”kpl”. Kokkailin kahdelle hengelle ja olin varannut ruokaan 3 rintafileeleikettä joten kastiketta oli todellakin liikaa. Laitoin puolet kastikkeesta rasiaan ja pakastimeen odottamaan seuraavaa kokkailukertaa – seuraavalla kerralla tämä on sitten todellakin pikaruokaa!

Olisin halunnut tehdä tämän ruuan paistileikkeistä, jotka sopivat mielestäni parhaiten uunikypsytykseen mutta kaupassa ei sattunut olemaan maustamattomia paistileikkeitä. Valitsin sitten seuraavaksi parhaan (lue: edullisimman) pakkauksen broileria. Mehun vaihdoin ananaksesta omenaan koska ruokaseuralaiseni mielestä ananas ei ole suositeltavaa ihmisravintoa. Voi olla, että ananaksen maku ei kastikkeen muiden voimakkaiden makujen alta olisi edes tullut esille – mutta en ottanut riskiä että ruoka olisi sen takia epämiellyttävää syödä.

Hyvää oli ja jatkoon meni!



600 g broilerin paistileikkeitä (käytin ohutleikkeitä vajaan 300g)

kastike:
1 cup (240ml) ananasmehua
0,5 cup (120ml) soijakastiketta
0,5 cup (120ml) fariinisokeria
0,5 cup (120ml) ketsuppia
0,25 cup (60ml) kanalientä
2 tl tuoretta inkivääriraastetta
2 tl hienonnettua valkosipulia

lisäksi:
ruohosipulia (tai hienoksi hakattua punasipulia kun kokki ei muistanut hankkia ruohosipulia)

1. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Laita broilerit ja kastike muovipussiin, sulje huolella ja anna marinoitua vähintään kolmisen tuntia. Jos grillaat broilerit, ota kastiketta reilun desin verran syrjään ennen marinointia valelemista varten
2. Laita broilerit voideltuun laakeaan uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. Kypsennä 200-225 -asteisessa uunissa kunnes liha on kypsää (paistoaika riippuu siitä mitä lihaa käytät ja paljonko sitä on. Kolmelle ohutleikkeelle sopiva paisto tuli 225 asteessa vajaassa puolessa tunnissa)

1 kommentti:

  1. pekka pouta on paras asia mitä on tapahtunut maailmalle sitten brittiläisen imperiumin

    VastaaPoista