12. marraskuuta 2017

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Mitä eroa on ostoskorin sisällöllä silloin kun kokkaan koko viikonlopun vain itselleni verrattuna siihen kun ruokapöydässä on myös muu porukka? Yleensä laitan ruokaa sillä ajatuksella ja toiveella, että se pöydässä oleville maistuu. Tai no, jos kaksi kolmesta tai kolme neljästä tykkää niin olen tyytyväinen. Jos tuohon tulokseen haluaa päästä, on välttämättä huomioitava kanssasyöjien rajoittuneisuus tiettyjen ruoka-aineiden kohdalla ja toisaalta myös ne ainekset jotka kuuluvat heidän suosikkeihinsa. Melko usein joutuu tinkimään omista ruokatoiveistaan ja valmistamaan jotain muuta. Kyllähän se jokin muukin on yleensä hyvää, mutta yleensä ei sitä mitä kokkailisin jos voisin valita kaiken aivan omista haluista lähtien.

Tulipahan viikonloppu jolloin olin kotona aivan yksikseni. Suunnittelin huolella jo etukäteen ruuat mitä viikonlopun aikana laittaisin. Perjantaina työpäivän jälkeen kaupassa kulkiessani katsoin ostoskärryä ja tajusin, että sieltä puuttui kokonaan liha – kärryssä oli vain kasviksia, juustoja, pastaa ja jotain satunnaisia mausteita ja muita pikkupuutteita joita perusvarantoon oli tullut. Hyvinkin erilaista kuin yleensä ja epäilen että vain yksi kolmesta tai ehkä jopa kaksi neljästä – riippuen kombosta pöydän ääressä – olisi ollut laittamiini ruokiin tyytyväinen. Tällä kertaa menestys oli kuitenkin taattu ja 100 % ruokailijoista äänesti tämänkin herkun jatkoon! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 5/2017)



4 annosta

2 pientä kesäkurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
350 g penneä tai muuta kuviopastaa
200 g fetaa palana
1,5 dl parmesaaniraastetta

kastike:
2 valkosipulin kynttä
1 shalot-sipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 prk kirsikkatomaatteja
2 dl kalamataoliiveja
1 tl balsamicoa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
3 rkl tuoretta oreganoa

1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat ja paista niitä öljyssä pannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Jätä odottamaan
2. Valmista kastike: kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla. Lisää sekaan tomaatit liemineen, oliivit, balsamico, suola, sokeri ja mustapippuri. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Hienonna oregano ja sekoita se kastikkeen joukkoon.
3. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat
5. Voitele uunivuoka ja kaada puolet pastaseoksesta vuokaan. Lisää sen päälle puolet parmesaaniraasteesta ja murustele puolet fetasta. Kaada loppu pastaseoksesta vuokaan ja lisää päälle loppu parmesaani ja feta
6. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti