18. marraskuuta 2017

Lohimedaljongit aasialaiseen tyyliin

Sunnuntai-illaksi mietin saunan jälkeen nopeasti ja vähällä vaivalla valmistuvaa ruokaa joka uppoaisi aikuiseen makumaailmaan. Ohjelaatikosta löytyi tämä joskus lippulappuselle kirjoittamani aasialaistyylisen lohen ohje. Ohjeen olin bongannut Jamie Oliverin 30-Minute Meals –ohjelmasta. Jamie teki lohen leikkaamalla nahallisen lohifileen palasiksi, leikkaamalla viillot nahkaan ja kypsentämällä lohipalat kastikkeen päällä uunivuoassa. Koska en halunnut tältä ruualta tähteitä jäävän, ostin kalatiskistä kaksi lohimedaljonkia ja ajattelin että niiden kypsennys on parasta hoitaa pannulla. Lopputulos oli ihanan mehevä! Kerrankin uskalsin lopettaa paistamisen ajoissa ja lohi pysyi mehukkaana, ehkäpä jopa minuutin verran pidempäänkin kypsentää olisi voinut. Lisukkeeksi jäätiin kaipaamaan jotain rapeaa ja napakkaa vastapainoksi nuudeleille ja lohen pehmeydelle. Pannulla paistetut napakat porkkanatikut tai parsakaali olisivat sopineet tähän makumaailmaan hyvin. Todella maukas ja näppärä ruoka!



2 annosta

kaksi lohimedaljonkia
pieni tilkka öljyä
suolaa

kastike:
1 punasipuli
3 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 lime
chiliä maun mukaan
1,5 rkl soijakastiketta
2 tl fariinisokeria

1. Kuori ja lohko punasipuli blenderiin. Kuori inkivääri ja raasta se, lisää raaste blenderiin. Lisää sekaan valkosipulin kynnet kuorittuina ja paloiteltuna ja limestä puristettu mehu. Lisää loput kastikkeen ainekset ja surauta tasaiseksi seokseksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja laita lohimedaljongit pannulle. Mausta suolalla ja kaada kastike pannulle. Kypsennä lohi kastikkeessa kypsäksi
3. Tarjoa nuudeleiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti