6. maaliskuuta 2018

Harvey Wallbanger

Appelsiinit ovat nyt sesongissa. Ne ovat makeita ja mehukkaita ja edullisia ostaa. Talven harmaudessa tekee mieli saada keittiöön väriä – lautaselle tai tässä tapauksessa lasiin. Lapsivapaan viikonlopun drinkiksi valikoitui tämä herkullisen värinen juoma. Ostin kuusi isoa appelsiinia, jotka osoittautuivat ihanan pehmeiksi ja meheviksi. 12 appelsiininpuolikasta tiristyi lihasvoimilla puoleksi litraksi siivilöityä mehua. Drinkin voi toki tehdä valmiistakin mehusta, mutta sen maku on usein niin pistävän voimakas, että se peittää Gallianon kevyen ja vaniljaisen vivahteen alleen liian helposti. Suosittelen siis puristamaan mehun tätä juomaa varten itse.

Kirpakassa pakkassäässä kirkkaan talviauringon paistaessa sisään pystyi miltei maistamaan kesän keveyden. Sitä saadaan vielä tovi odottaa – onneksi vielä on talvea jäljellä. (Ohje: 150 Classic Cocktails)



4 cl vodkaa
12 cl tuoretta appelsiinimehua
1 rkl Gallianoa
6 jääpalaa

lasi: highball tai collins

koristeeksi halutessasi:
appelsiiniviipaleita

lisäksi:
shaker
pilli

1. Mittaa vodka ja appelsiinimehu shakeriin ja lisää puolet jääpaloista. Ravista voimakkaasti noin puolen minuutin ajan
2. Laita loput jääpalat korkeaan lasiin. Kaada juoma lasiin ja valuta päälle Galliano
3. Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla ja nauti pillillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti