5. maaliskuuta 2018

One pot valkosipulikana

Viikonlopuista on tullut ihania rentoutumisen hetkiä (lukuun ottamatta niitä esiteini-angsti-momentteja joista on rentoutuminen kaukana) – niin kuin pitää ollakin! Lapset ovat jo isompia eikä päivät ole kellotettuja ulkoilun ja ruokailujen suhteen vaan varsinkin vapaapäivät kuluvat lupsakasti omalla painollaan. Talviurheilukautena aamulla käydään luistelemassa tai hiihtämässä ja sen jälkeen on aikaa touhuilla keittiössä.

Jostain lehdestä huomasin Kariniemen mainoksen jossa oli tämä herkullisen kuuloinen ohje. Valkosipuli oli elementti, joka huomioni kiinnitti. Tutkailin ohjetta ja totesin että valkosipuli ruokaan tulee ainoastaan broilerin marinadista. Koska tykkään enemmän käyttää marinoimattomia tuotteita, lisäsin valkosipulia (ihan huolella) ruokaan muutoin. Ruoka muuntui jonkun verran muutenkin tehdessä, mutta idea säilyi.

Ruoka oli kiva laittaa tarjolle, koska nimensä mukaisesti kaikki oli siinä yhdessä astiassa. Valkosipulin määrä oli tässä melko topakka, mutta ei meidän suuhun kuitenkaan lainkaan liioiteltu. Ihan kaiken varalta laitoin tämän lauantaina, että enin hönkä ehti laantua ennen maanantain työpäivää. Herkullista ja lämmittävää talviruokaa!



600 g broilerin rintafileepihvejä/minuuttipihvejä tms
600 g perunoita
8 pientä shalotsipulia
5 pientä valkosipulin kynttä
250 g kirsikkatomaattia
3 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl kuivattua timjamia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl seesamiöljyä

1. Ota liha lämpiämään esivalmistelujen ajaksi. Leikkaa pihvejä halutessasi pienemmiksi paloiksi
2. Pese perunat huolella (tai kuori ne) ja pilko ne pieniksi paloiksi
3. Kuori shalotsipulit ja lohko ne. Kuori myös valkosipulin kynnet ja leikkaa ne puoliksi
4. Sekoita kulhossa kanaliemi, kerma ja valkoviini ja kaada seos uunivuokaan
5. Laita vuokaan perunat ja sipulit ja ripottele päälle timjamia. Sekoittele niin että ainekset peittyvät tasaisesti liemeen.
6. Nostele broilerit vuoan päälle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Painele pihvejä hieman kasvisten sekaan niin että nekin peittyvät osittain liemeen
7. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia
8. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Ota vuoka uunista, käännä pihvit toisin päin ja lisää vuokaan kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä vielä toiset 20 minuuttia
9. Valuta valmiin ruuan päälle seesamiöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti